Opmerkingen racistische websitebouwer lijken strafbaar (video)

algemeen
7
23 jul '16
De uitlatingen die Martijn Assie van Webstick.nl deed richting de potentiële klant Souad zijn mogelijk strafbaar.

Souad benaderde Webstick voor een offerte maar kreeg een ronduit schokkend antwoord: 'Wij werken alleen voor mensen met normale namen zoals Jeroen, Kees, Rob et cetera. Namen als Souad, Ossama en Saddam dienen 50% vooruit te betalen. Is dit voor u een probleem?', viel te lezen in de mail. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie benadrukt tegenover het AD dat de zaak nog niet inhoudelijk beoordeeld kan worden.

Het is onder meer wachten op de aangifte bij de politie. 'Het is daarom ook lastig er iets over te zeggen, maar op het eerste gezicht lijkt het strafbaar wat er is gezegd.' Het Meldpunt Discriminatie Amsterdam zegt de zaak interessant te vinden en hoopt dat Souad zich daar gaat melden. 

'Als we de klacht binnen zouden krijgen, zouden we daar zeker mee aan de slag gaan. We zien graag dat ze zich alsnog bij ons meldt. Dan kunnen we zowel haar als de websitebouwer spreken', aldus een woordvoerster. 

Naar
Souad wilde de zaak niet in openbaarheid brengen maar bedacht zich. 'Ik voelde me naar. Boos, verdrietig, teleurgesteld. Toen ik het aan mijn broer vertelde, zei hij: wat is dit?' Hij zette het mailtje vervolgens op Twitter en toen ging het snel. Assie wast zijn handen in onschuld en rechtvaardigt zijn racistisch gedrag door te stellen dat hij slechte ervaringen heeft met bepaalde groepen. 

'Het is mijn goed recht om mensen af te wijzen', zegt hij zonder schaamte. Zijn website is offline. Souad doet vandaag aangifte. 

© Redactie 2016
discriminatie
moslimdiscriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi