Fdi7a in Marokko: imam beschuldigd van verkrachting

marokko
26
23 jul '16
De imam van een moskee is woensdag voor het Hof van Beroep in Fes verschenen omdat hij een poging ondernam een negenjarig meisje te verkrachten.

Dat meldde Al Akhbar gisteren. De verkrachtingspoging vond vorige week plaats. Het meisje volgde lessen in een koranschool in de buurt van de moskee in de wijk Zouagha in Fes. Toen ze eenmaal thuis kwam was het meisje zichtbaar aangedaan. Haar ouders reageerden hier scherp op door haar dochter te ondervragen. Zij vertelde dat de imam van de moskee in kwestie had geprobeerd haar te verkrachten. 

Ook wist ze schokkende details te vertellen. Zo ging hij op zijn knieën om het meisje kusjes te geven en haar te betasten. Hierop vluchtte ze naar huis. De vader van het meisje deed aangifte maar de imam ontkende alle aantijgingen. De 56-jarige verdachte zegt dat hij veel vijanden in het gebied heeft en dat veel mensen hem in diskrediet willen brengen om zijn reputatie te schaden. 

Woensdag kwam hij voor de rechter, waar hij op veel steun kon rekenen van mensen in de buurt. Zijn studenten en familieleden organiseerden een sit-in om zijn vrijlating af te dwingen. Hij blijft echter vastzitten tot het onderzoek is afgerond.

© Redactie 2016
marokko
imam
moskee
fes
verkrachting
kindermisbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?