Student kost Marokkaanse overheid jaarlijks 6.000 dirham

marokko
29
24 jul '16
De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft in een mondelinge sessie in de Tweede Kamer uitleg gegeven over enkele kwesties rondom het onderwijs.

Benkirane zei in zijn betoog dat elke student de Marokkaanse overheid 6.000 dirham per jaar kost. Het doel van de bijeenkomst met adviseurs was om de visie van Benkirane kenbaar te maken. Het ging vooral over het algemene overheidbeleid op het gebied van onderwijs en professionele ontwikkeling. De premier wond er geen doekjes om en stelde dat het Marokkaans onderwijs veel problemen kent, aldus TelQuel.

Hij blijft echter hoopvol over de onderwijshervormingen. Hij blikte terug naar 1999, toen het hervormingsplan 'Nationale Handvest voor Onderwijs en Vorming' werd geïntroduceerd. Volgens Benkirane was de commissie in de jaren daarna niet succesvol omdat het niet in de geschikte omstandigheden werd ingevoerd. Daardoor werd slechts een deel ervan in de praktijk gebracht. 

Onze kinderen
'Vandaag de dag worden onze kinderen en het land 'uitgenodigd' om te concurreren op nationaal niveau', zei Benkirane over de uitdagingen van het onderwijs. 'We zijn geconfronteerd met een gekke wedstrijd waarin er geen zorgen meer zijn over mensen, noch identiteiten, of wat dan ook', verwijs Benkirane naar de weg omhoog. 

Hij gaat verder: 'Elke student kost ons meer dan 6.000 dirham per jaar. Soms duurder in bepaalde scholen. Het probleem is niet een gebrek aan middelen, het probleem is een gebrek aan juist bestuur.'

© Redactie 2016
marokko
abdelilah benkirane
onderwijs
school
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi