Drie Marokkanen overleden bij ongeluk in Frankrijk

marokko
0
24 jul '16
Bij een ongeluk in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn drie Marokkanen overleden tijdens een ongeluk in het zuiden van Frankrijk.

Zes andere Marokkanen raakten gewond, zo meldt de Marokkaanse ambassade in Parijs. Het ongeluk gebeurde op de A9 tussen Narbonne en Beziers. Een minibus uit Marokko vervoerde negen burgers en werd van achteren geraakt door een voertuig. Deze kwam met hoge snelheid ingereden.

Naar aanleiding van het ongeluk vertrok de consul-generaal van Marokko in Toulouse naar de plek des onheils. Daar informeerde hij naar de gezondheid van de slachtoffers en hield contact met de gezinnen om hen te helpen. 

Italië
In Frankrijk vloog ook een Italiaanse bus in brand toen deze onderweg was naar Marokko. Dat gebeurde in Turbie, op tien kilometer van Nice. De bus had 48 passagiers aan boord, onder wie vrouwen en kinderen, meldt Le360. Bij de in Italië wonende Marokkanen vielen geen gewonden. Ze werden in een sportschool opgevangen en kregen een maaltijd terwijl ze op vervangend vervoer wachtten.

De consulaat van Marokko in Marseille zit dicht op de zaak en zorgt ervoor dat er snel een nieuwe bus komt.

© Redactie 2016
marokko
frankrijk
ongeval
narbonne
beziers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi