Zieke Marokkaanse voor 350.000 dirham opgelicht met 'geestelijke genezing'

marokko
0
24 jul '16
Een vrouw met ernstige psychische aandoeningen is in Fes voor de gek gehouden door een sluwe vrouw die haar 'geestelijke genezing' beloofde.

Het begon allemaal in mei in een medische kliniek. Een patiënt was bezorgd over de diagnose van de arts: sterke hartkloppingen en ademhalingsproblemen. Een vrouw die daar toevallig was wendde zich tot de patiënte en zei dat ze zich vooral geen zorgen hoeft te maken omdat ze een medicijn heeft. Geen pillen, maar een soort rituele geestelijke genezing door een 'fqih' (oplichters die met hulp van zwarte magie veel geld verdienen).

Dat meldt Akhbar Al Yaoum dit weekend. De patiënte, die zeer goedgelovig is, werd overgehaald door de praatjes van de sluwe vrouw. Drie dagen na de diagnose ontving ze een oproep waarin de afspraak met de fqih werd bevestigd. Maar voor de afspraak door kon gaan moest ze wel eerst 50.000 driham aftikken. Eenmaal daar kreeg ze drie zakjes met poeder die ze drie dagen lang moest innemen. 

Oplichting
Na deze dagen eiste de vrouw die haar binnenhaalde een bedrag van 300.000 dirham voor het ritueel. De patiënte was bereid het bedrag te betalen om zich te ontdoen van de ongemakken. Ze betaalde maar haar toestand bleef onveranderd. Daarom ging ze terug naar de arts die haar de diagnose gaf. Hij bevestigde dat het probleem niet verholpen is. Op dat moment besefte de vrouw dat ze werd opgelicht.

Daarop diende ze een klacht in bij de rechtbank. De oplichtster werd gearresteerd terwijl de fqih en zijn drie handlangers verdwenen. De vrouw blijft in hechtenis en moet zich verantwoorden voor fraude en misbruik van vertrouwen. Afgelopen donderdag werd haar zaak uitgesteld tot in ieder geval 4 augustus.

© Redactie 2016
marokko
fes
oplichting
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi