Jeugdteam uit Marokko gediskwalificeerd na lastigvallen meisjes in Zweden

sport
183
25 jul '16
Vorige week maandag vond de openingsceremonie van de Gothia Cup in Zweden plaats, een toernooi voor jeugdvoetballers.
Volgens Moroccoworldnews heeft een Marokkaans team zich zo misdragen dat zij naar huis zijn gestuurd. Ze hebben zich volgens de bron schuldig gemaakt aan seksuele intimidatie van drie zestienjarige meisjes. Het incident deed zich voor toen enkele voetballers foto's wilden maken met de meisjes buiten het Ullevi-stadion in Göteborg. Tijdens dat moment hebben ze geprobeerd de meisjes te zoenen en te betasten.

Omdat het om een paar jongens ging konden de meisjes de aanvallers identificeren. Een moeder van een van de meisjes beschuldigd een volwassen man eveneens voor misbruikpoging door zijn tong richting het meisje te bewegen. Hij zou als teammanager betrokken zijn bij het team. De 35-jarige man is gearresteerd maar ontkende alle aantijgingen. 

Het team is in ieder geval gediskwalificeerd. Dennis Andersson, oprichter van de Gothia Cup, beschreef het incident als schokkend en betreurenswaardig. Andersson denkt na over seksueel misbruik voorkomen bij volgende toernooien. 'Ik ben al begonnen met nadenken over de toekomst. Gothia Cup zou een voorloper moeten zijn in het stoppen van dit soort dingen.'
© Redactie 2016
marokko
gothia cup
zweden
misbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
al ittihad
galatasaray
younès belhanda
gianni infantino
fifa
süper lig
malaga
dgsn
turkije
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten