20th Century Fox tekent contract voor films in Marokko

lifestyle
0
26 jul '16
De Amerikaanse productiegigant 20th Century Fox heeft met het Frans bedrijf Les Films 26 een distributie-overeenkomst getekend voor films in Noord- en West-Afrika.
Dat meldt de gespecialiseerde site Variety zonder te noemen welke voorwaarden erin staan. De deal heeft ook betrekking op Marokko. In de overeenkomst staat dat Les Films 26 geanimeerde films mag verspreiden in een groot deel van Afrika. Dit is voor de Afrikaanse markt nodig om het filmaanbod te verhogen, te versnellen en te evolueren. 'Het is ook een voorrecht om een belangrijke rol te spelen met 20th Century Fox om een dynamische toekomst te realiseren voor de bioscopen in Afrika', aldus Johannes Paulus Vidas, CEO van Les Films 26. 

Dat 20th Century met het Frans bedrijf samenwerkt om films in Afrika te verspreiden is niet vreemd. Les Films 26 heeft een rijke ervaring en expertise in de filmindustrie van Afrika. Paul Higginson, vicepresident van Fox, zegt dan ook dat de onderneming blij is om met het Frans bedrijf samen te werken. 
© Redactie 2016
marokko
20th century fox
films
hollywood
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
khalifa haftar
gevangenis
saoedi-arabië
frankrijk
botolapro
amsterdam
staatsliedenbuurt
zutphen
syrië
vught
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi