Militair in Marokko blijkt 'Mcharmill-crimineel'

buitenland
3
26 jul '16
Het fenomeen Mcharmil-criminaliteit is nog lang niet uitgeroeid in Marokko. Een soldaat is opgepakt omdat hij 'mcharmil' was.
Deze bijnaam heeft een grote groep criminelen gekregen die bekend staat om roofovervallen op straat en met uiterst veel geweld. Zij dragen vaak sportkleding, hebben machetes en zwaarden bij zich en worden gekenmerkt door uiterst opmerkelijke kapsels. Vaak pronken ze met hun gestolen goederen op sociale netwerken. En dat kunnen ze maar beter niet doen, zo blijkt.

Een militair zaaide als Mcharmil angst en terreur onder de bevolking van Salé. Na zijn berovingen postte de trotse pauw foto's van zijn buit op sociale netwerken. Te zien is dat hij gewapend is met zwaarden en in het gezelschap van een escortmeisje. Ook publiceerde hij video's, meldt Assabah vandaag. De politie van Salé was de man snel op het spoor dankzij de foto's. 

Zij wisten de gevaarlijke gek zondag aan te houden in de stad vlakbij Rabat. Tijdens zijn arrestatie droeg hij zijn militair uniform en verkeerde hij in het gezelschap van een bekende prostituee. Het tweetal werd gearresteerd terwijl de politie ook een criminele handlanger wist te traceren. Bij hun arrestatie werden drugs, sommen geld en smartphones gevonden. 

Het drietal is vastgezet. Ze erkenden dat ze een criminele bende vormden.
© Redactie 2016
marokko
sale
criminaliteit
mcharmil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
botola pro
serie a
keuken kampioen divisie
botolapro
hamza-mon-bb
sparta rotterdam
la liga
geruchtenmolen
libië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
iran
eredivisie
turkije
marrakech
hakim ziyech
daesh
caf
mohammed vi