Marokkanen in Melilla boos over importverbod Marokkaanse schapen

marokko
0
26 jul '16
Marokkaanse moslims die in de Spaanse enclave in Marokko wonen zijn boos over een beslissing van de Spaanse autoriteiten.

Vorig jaar voerden de Spaanse autoriteiten een verbod in van vee, vlees en zuivelproducten uit Marokko als gevolg van mogelijke mond- en klauwzeer in de oosterse regio in Marokko. Dit verbod is volgens Spanje een gevolg van 'gezond verstand' en niet om de moslimgemeenschap in Melilla een pootje te lichten. Dat is dus wel het geval, zo meent de lokale gemeenschap.

Zeker nu Eid ul-Adha voor de deur staat ervaren de moslims het verbod als zware last. Assabah meldt vandaag dat veel moslims - met name Marokkanen - op het punt staan om te protesteren tegen de beslissing. Om religieuze redenen willen de moslims aldaar geen geïmporteerde schapen eten, want er is geen garantie dat de dieren islamitisch zijn geslacht. 

Bovendien menen sommigen dat de schapen uit de Spaanse regio Cantabrië zijn gevoed met varkensvlees en daarom haram. De lokale moslimgemeenschap voegt er maar bij dat er elk jaar zo'n 14.000 schapen worden ingevoerd in Ceuta en Melilla en deze voldoen altijd aan de hygiënische en veiligheidsnormen. De Spaanse autoriteiten denken daar dus anders over. 

© Redactie 2016
marokko
melilla
spanje
moslims
marokkanen
eid ul adha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi