Makers kinderserie ontslagen om Koran

buitenland
277
27 jul '16
Een van de animatiestudio's die meewerken aan de populaire kinderserie Brandweerman Sam (Fireman Sam) is aan de kant gezet nadat de makers een van de karakters lieten struikelen over een Koran.

De eindverantwoordelijken voor de Engelse animatieserie gingen dinsdag na talloze klachten van kijkers diep door het stof en halen de gewraakte aflevering uit de roulatie. In de bewuste aflevering van het programma, dat in Engeland via de streamingdienst van Channel 5 is te zien, glijdt een figuurtje met een dienblad vol kopjes in zijn handen uit over een stapel papieren. Op een van die papieren lijkt een Arabische tekst uit de Koran te zijn afgebeeld.

Twitter
Nadat een kijker dinsdag op Twitter melding had gemaakt van de scène, barstte een storm van kritiek los. "Ik heb geen flauw benul wat er door de hoofden van de producers ging toen ze dachten dat dit een goed idee was #verbijsterd", twittert iemand van de Muslim Council of Britain.

De makers van het kinderprogramma reageerden via het officiële Engelse twitteraccount van Fireman Sam. "We hebben begrepen dat in aflevering zeven van seizoen negen van Fireman Sam kort een afbeelding van de Koran is getoond. Het was de bedoeling om een onleesbare tekst te laten zien. Deze fout spijt ons enorm en we bieden onze oprechte excuses aan aan iedereen die daar mogelijk aanstoot aan neemt of zich beledigd voelt. We zullen niet meer samenwerken met de animatiestudio die verantwoordelijk is voor deze fout."

© ANP 2016
fireman sam
brandweerman sam
koran
animatieserie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi