Marokkaanse politie pakt 52 terreurverdachten op

marokko
8
27 jul '16
De Marokkaanse anti-terreurdienst BCIJ heeft woensdag 52 mensen aangehouden die worden verdacht van terroristische activiteiten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt in een verklaring van mensen die zijn geïnspireerd door de terreurorganisatie Daesh. De arrestanten zouden meerdere aanslagen in Marokko hebben willen plegen. De politie heeft wapens en materiaal voor het vervaardigen van bommen in beslag genomen. Het gaat om de grootste groep verdachten van terrorisme die de laatste jaren is opgepakt.

Op 19 juli begon een grootschalige actie tegen de verdachten. 143 personen werden gehoord, uiteindelijk werden er 52 opgesloten. De verdachten gebruikten sociale netwerken om hun extremistische gedachtegoed te verspreiden. Zij waren ook betrokken bij de werving van minderjarigen. Bovendien hielden enkele verdachten zich bezig met het vervaardigen van kennis over het maken van explosieven, aldus het ministerie.

De Marokkaanse politie heeft onlangs meerdere terroristencellen ontmanteld die plannen hadden voor aanslagen in binnen- en buitenland. Sinds 2013 hebben de Marokkaanse veiligheidsdiensten uitstekend werk geleverd door 38 terreurcellen te ontmantelen voor ze gevaarlijk konden worden.

© ANP/Redactie 2016
marokko
bcij
terrorisme
daesh
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?