Marokko heeft 56 steden zonder sloppenwijken

marokko
12
27 jul '16
Marokko is jaren geleden begonnen met de opruiming van sloppenwijken en het aanbieden van betere huisvesting voor de bewoners ervan.

Minister van Volkshuisvesting, Nabil Benabdallah, zei gisteren dat Marokko inmiddels 56 steden heeft die 'sloppenwijk-vrij' zijn. In het laatste decennium vestigden 120.000 gezinnen zich in zones met sloppenwijken, aldus Benabdellah in de Tweede Kamer. Ook gaf hij aan dat zijn ministerie problemen kent met het herhuisvesten van de bewoners. 

Dat maakt deel uit van het programma 'Steden zonder sloppenwijken' en is vooral gericht op Salé, Casablanca, Larache en Temara. In 2004 werd het programma gelanceerd. Het stedenbouwkundig plan moet alle Marokkanen in staat stellen om fatsoenlijke woningen te krijgen met toegang tot water, elektriciteit en sanitaire voorzieningen.

Inmiddels zijn tientallen sloppenwijken opgeruimd en hebben tienduizenden Marokkanen fatsoenlijke huizen gekregen. De staat voorziet hen in bouwgrond en vaak ook in de financiën om een redelijke woning te bouwen.

© Redactie 2016
marokko
sloppenwijk
woningen
achterstand
casablanca
temara
larache
sale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?