Gestolen auto leidt tot chantagebende Marokko

marokko
1
27 jul '16
De arrestatie van een bestuurder van een gestolen auto in Tinghir heeft geleid tot een spoor van een criminele bende, gespecialiseerd in chantage middels naaktfilmpjes.

De bende werd puur toevallig opgerold door de Koninklijke Gendarmerie en veiligheidsautoriteit DGNS. Zij waren in Tinghir werkzaam als chantagebende die geld aftroggelde van slachtoffers, aldus Assabah vandaag. Toen de telefoon van de bestuurder in beslag werd genomen ging de politie over op controle. Ze ontdekten al gauw dat iets niet in de haak was. 

Een getrouwde vrouw, moeder van twee kinderen, verzond berichten naar mannen om 'plezier' te hebben op verschillende locaties in de stad. Eenmaal daar aangekomen en na het plezier kwamen de slachtoffers erachter dat ze zijn gefilmd en gefotografeerd door andere bendeleden. Om problemen te voorkomen trokken ze vaak de portemonnee. 

Afgelopen weekend arresteerde de politie meerdere bendeleden. Dat deed men op bevel van het openbaar ministerie. De verdachten zitten in afwachting van het onderzoek vast.

© Redactie 2016
marokko
tinghir
ouarzazate
chantage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?