Marokkaanse toptalenten maken debuut bij Real Madrid en AC Milan

marokko
0
28 jul '16
Vannacht maakten Achraf Hakimi en Mattia El Hilali hun officieus debuut in het eerste elftal van hun clubs.

De jaarlijks gehouden International Champions Cup is een vriendschappelijk toernooi dat de verschillende topformaties houden met het oog op de voorbereiding voor komend seizoen. Vannacht vonden er voor Marokko twee interessante wedstrijden plaats: het Real Madrid van Achraf Hakimi nam het op tegen het sterrenensemble Paris Saint-Germain terwijl Mattia El Hilali met AC Milan de strijd aan ging tegen Bayern München. 

Vorig seizoen mocht Hakimi al aansluiten bij het eerste elftal van 'De Koninklijke', tot een plek in de wedstrijdselectie van de competitie kwam het helaas nog niet. Het was dus geen verrassing dat de 17-jarige rechtsback mee mocht met Real Madrid naar de Verenigde Staten. In het met 1-3 verloren duel van Paris Saint-Germain werd Hakimi na de rust ingebracht voor Raphael Varane. Het is overigens nog niet bekend of Zidane Hakimi definitief zal opnemen in het eerste elftal voor komend seizoen.

Bij AC Milan, die met Bayern München de penaltyreeks inging en uiteindelijk zegevierde, stond de 18-jarige Mattia El Hilali op het wedstrijdformulier. De half-Marokkaans, half-Italiaanse middenvelder raakte enkele maanden geleden nog in opspraak in Italië na zijn definitieve keus om voor Marokkaanse ploegen uit te gaan komen. Desalniettemin had dit geen gevolgen voor zijn positie bij AC Milan, ook hij sloot tijdens de voorbereiding aan bij het eerste van 'I Rossoneri'.

De Marokko U20 middenvelder werd 20 minuten voor het einde van de officiële speeltijd ingebracht en vervulde dus ook de verlenging en de penaltyreeks.

© Redactie 2016
marokko
achraf hakimi
mattia el hilali
real madrid
ac milan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?