Massale uitbraak gevangenis Casablanca mislukt (video)

marokko
7
29 jul '16
Veiligheidstroepen in Casablanca hebben gisteravond een collectieve poging om uit te breken uit de beruchte Oukacha-gevangenis weten te verijdelen.

Volgens Hespress werd de poging rond middernacht ondernomen. Een groep minderjarigen stond aan de basis van de uitbraak waardoor speciale commando's moesten ingrijpen. Deze werden gedwongen te schieten. Le360 meldt dat de tieners hun matrassen in brand staken om de boel te destabiliseren in de gevangenis. Met de branden hoopten ze de bewakers om de tuin te kunnen leiden en te ontsnappen. 

Ooggetuigen melden dat de delinquenten drie vrachtauto's gebruikten bij hun poging. De snelle interventie van veiligheidsdiensten en het gebruik van kogels stond hen in de weg. Bronnen bij de overheid hebben nog niets gezegd over het gebruik van vuurwapens. Wel laten ze weten dat de brand inderdaad is veroorzaakt om te ontsnappen en dat niemand ernstig gewond is geraakt. 

Werkwijze
Tijdens de uitbraak omsingelden veiligheidstroepen de gevangenis terwijl een ander team naar binnen ging. Op deze manier werd de situatie binnen onder controle gebracht en hoefden gevangenen niet te gokken op een ontsnapping. Snel na het horen van de brand vertrokken families van de minderjarigen naar de gevangenissen. Daar klaagden zij over weinig informatie. 

Op Facebook werd door sommige pagina's live uitgezonden. Honderden familieleden stroomden toe. 

© Redactie 2016
marokko
casablanca
ain sebaa
oukacha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?