Rutte wil dat Turken bijdragen aan rust

algemeen
14
30 jul '16
Premier Mark Rutte heeft vrijdag een uitgebreide reactie gegeven op de aanhoudende spanningen tussen groepen Turkse Nederlanders na de mislukte staatsgreep in Turkije.

Rutte zegt onder meer dat hij van de officiële vertegenwoordigers van Turkije in Nederland verwacht dat zij bijdragen aan de rust in ons land. De premier laat ook weten dat hij en de ministers Lodewijk Asscher (Integratie), Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) dagelijks met de kwestie bezig zijn, ook tijdens hun vakanties.

"Het werk vindt deels achter de schermen plaats, en deels voor de schermen. Waar nodig, spreken we ons publiek uit via de media, bijvoorbeeld om duidelijk de norm te stellen dat bedreiging en geweld nooit acceptabel zijn."

Nederland veroordeelt de couppoging in Turkije en noemt deze ontoelaatbaar. Tegelijkertijd laat Rutte weten dat het niet normaal is dat spanningen in een land op duizenden kilometers afstand leiden tot bedreigingen in Nederland. "Hier lossen we problemen anders op", aldus Rutte op Facebook.

© ANP 2016
coup
bert koenders
turkije
premier
ard van der steur
minister
nederland
facebook
mark rutte
lodewijk asscher
staatsgreep
justitie
ministerie van buitenlandse zaken
ministerie van veiligheid en justitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?