Benkirane wil huisjes bouwen voor daklozen in Marokko

marokko
8
30 jul '16
De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft een zeer ambitieus plan voorgesteld in de Tweede Kamer. Hij wil daklozen van onderdak voorzien.

Benkirane sprak hierover tijdens de tweede zitting van de Hoge Raad van de organisatie van Marokkaans grondgebied. Daarin richtte hij zich onder meer tot Nabil Benabdallah, minister van Huisvesting en Stedelijk gebied. Hij stelde voor om woningen te bouwen voor de daklozen. Volgens Al Massae voegde Benkirane eraan toe dat de woningen zo'n twaalf vierkante meter moeten zijn, net genoeg om in te kunnen leven.

De krant zegt vandaag dat Benkirane de Hoge Raad toesprak en zei dat Marokko niet alleen aan sterke burgers moet denken. 'We moeten niet de andere kant vergeten, want dit is een recht van burgerschap', citeert de krant. Benkirane verwees hiermee naar de zwakke positie van daklozen.

Vreemd genoeg werd het ambitieus plan compleet genegeerd door de nationale pers. Naast Al Massae was er slechts één andere krant die dit in de publiciteit bracht. Le360 vraagt zich af of Benkirane serieus werk wil maken van het plan of dat het slechts om een publiciteitsstunt gaat met het oog op de verkiezingen.

© Redactie 2016
marokko
abdelilah benkirane
nabil benabdellah
daklozen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi