Rust weergekeerd na ontsnappingspoging Casablanca

marokko
1
30 jul '16
Na een zeer onrustige nacht in de wijk Ain Sbaa in Casablanca is de rust weergekeerd nadat jongeren een massale uitbraak uit de gevangenis uitvoerden.

De uitbraakpoging vond donderdagnacht plaats. De rust keerde weer terug na ingrijpen van speciale commando's. Gisteravond was het weer rustig in de wijk en waren de aangestoken branden weer geblust. Dat liet Hassan Hmina weten, de regionaal directeur van Gevangenisautoriteit DGAPR. Hij liet weten dat vijf bewakers van DGAPR gewond raakten bij de uitbraak. 

Het vandalisme veroorzaakte bovendien grote materiële schade in de gevangenis. Vrijwel alle gevangenen kwamen zonder kleerscheuren uit de uitbraak. Slechts negen van hen hadden lichte ongemakken na het inademen van rook. Hmina zegt dat families binnenkort de gelegenheid krijgen om hun geliefden op te zoeken na de levensgevaarlijke situatie in de Oukacha-gevangenis. 

Aan de andere kant beloofde Hmina ook dat rechterlijke instanties een strafrechtelijk onderzoek openen naar de zaak om de verantwoordelijken te achterhalen. Een aantal gevangenen is ondergebracht in een andere gevangenis.

© Redactie 2016
marokko
ain sbaa
casablanca
oukacha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?