Marokkaan smokkelt Somaliër zwemmend naar Spanje

marokko
7
30 jul '16
Migranten die vanuit Marokko Spaans grondgebied willen bereiken doen dat doorgaans per boot, jetski of verstopt in een auto.

Dat het ook anders kan bewijst een Marokkaanse smokkelaar, die door de Marokkaanse en Spaanse pers is omgedoopt tot 'menselijke motor'. Eerder deze week wist hij al zwemmend een Somalische migrant naar het Spaanse strand Tarajal in Ceuta te brengen. Daar werden ze opgewacht en gearresteerd door de Spaanse politie. De Marokkaan zwom en trok de Somaliër met zich mee. Deze zat waarschijnlijk in een opblaasbare band. 

De twee verdwenen in de nacht van Marokkaans grondgebied en wisten in het donker de Spaanse enclave te bereiken. Deze werkwijze hielp hen niet op te vallen terwijl ze de oversteek maakten. Hoe illegaal ook: het is wonderbaarlijk knap dat de Marokkaan de migrant zwemmend naar de overkant kreeg. Helaas voor hun werden ze gesnapt. 

De Marokkaanse smokkelaar is gearresteerd en zal worden vervolgd wegens mensensmokkel. De Somalische migrant hoefde verder geen medische hulp en zal waarschijnlijk teruggestuurd worden. 

Menselijke motor
De methode van 'menselijke motor' werd vroeger veel gebruikt om migranten naar de overkant te brengen. Beetje bij beetje werd dit vervangen door jetski's en bootjes.

© Redactie 2016
marokko
spanje
somaliër
illegale immigratie
ceuta
melilla
opmerkelijk
tarajal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi