Koning Mohammed VI ontvangt familie Marokkaans slachtoffer aanslag Brussel

marokko
11
31 jul '16
De Marokkaanse koning heeft vandaag in het koninklijk paleis in Tetouan leden van Loubna Lafquiri ontvangen. Zij kwam om het leven bij de aanslag in Brussel op 22 maart.

De koning nodigde de echtgenoot van de overledene, Mohamed El Bachiri, hun drie kinderen en de moeder van de overledene uit. Zij wonen allen in België. Volgens Le360 is de uitnodiging en het ontvangst van de familie door de koning een perfecte illustratie van zijn bezorgdheid rond leden van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland. De populaire nieuwsbron citeerde de koning dan ook: 'Alles wat je beleeft geniet mijn interesse. Wat je overkomt heeft invloed op mij en wat je vreugde brengt maakt mij ook blij. Wat je stoort staat hoog genoteerd op mijn agenda.'

Dat zei de koning in zijn speech op Troonsdag in 2015. Volgens de bron is de uitspraak passend voor wat de familie Lafquiri meemaakte na de verschrikkelijke aanslagen. De koning was onmiddellijk op de hoogte van het trieste nieuws en stuurde via de ambassadeur in Brussel, Samir Addahre, een bericht van medeleven aan de familie. De familie was daar uiterst dankbaar voor.  

In navolging van het bericht vond vandaag dus een persoonlijke ontmoeting plaats. Lafquiri was een sportlerares in Brussel en laat drie kinderen van 3, 6 en 8 jaar achter.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
tetouan
loubna lafquiri
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?