Auto-industrie Marokko zet door: autoglasmaker vestigt zich in Kenitra

marokko
2
1 aug '16
Steeds meer buitenlandse investeerders in de automobiele sector vestigen zich in Marokko.

AGC Automotive Europe heeft vandaag aangekondigd dat het zich zal vestigen in Marokko. Dit bedrijf valt onder Asahi Glass, de Japanse leider in de sector van de productie van autoglas. AGC is de Europese tak van Asahi en zegt dat het een akkoord heeft met Induver Holding, een Marokkaanse glasproducent in Casablanca. AGC gaat op korte termijn beginnen met de bouw van een fabriek in Kenitra. 

In 2019 moet het operationeel zijn en werk bieden aan 600 mensen. Daarvoor gaat het samenwerken met Induver Holding. De joint venture zal gehard glas voor achterruiten en zijruiten van auto's maken. Het vervaardigen van voorruitglas staat ook op de planning. Deze worden speciaal voor de Europese markt gemaakt. AGC zegt dat de keus voor Marokko werd ingegeven door de economische groei, die het hoogst is in Noord-Afrika.

Hoewel het niet in het persbericht is genoemd zal het bedrijf waarschijnlijk samenwerken met de fabriek van Peugeot-Citroën. Deze zal eveneens in 2019 operationeel zijn in dezelfde regio.

© Redactie 2016
marokko
auto industrie
agc
afrika
marokkaanse economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi