Arrestaties in Marokko om gesmokkelde knoflook

marokko
2
1 aug '16
In Larbaa Al Gharb heeft de politie twee broers gearresteerd om een opmerkelijke reden: zij verkochten gesmokkeld knoflook op de wekelijkse markt.

Le360 doet melding van een 'verrassende ontdekking door de politie van de stad'. Zij deden een inval in een opslagplaats om daar meer dan zeven ton gesmokkeld knoflook te vinden, meldt Al Akhbar vandaag. Uit welk land het sterk goedje is gesmokkeld is niet duidelijk. Wel is dit tegen de Marokkaanse regels met betrekking tot de Voedsel- en Warenwet.

De twee broers werden vrijdag gearresteerd. De knoflook werd zorgvuldig in dozen verstopt om deze op de markt aan de man te brengen zonder gecontroleerd te zijn op schadelijke stoffen. Naast het gesmokkeld waar vond de politie ook zwaarden en neppe vuurwapens. Toen hen werd gevraagd waar ze de spullen vandaan hebben vertelden ze dat deze niet van hun zijn.

De illegale goederen vonden zij 'slechts in de auto die zij pas geleden hadden gekocht'. Of de rechter onder de indruk is van deze uitleg moet blijken.

© Redactie 2016
marokko
larbaa al gharb
souk
knoflook
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?