Minder passagiers voor vliegveld Marrakech

marokko
2
1 aug '16
Vliegveld Marrakech-Menara kent een aanzienlijke daling in passagiers in de eerste zes maanden van dit jaar.

In het eerste halfjaar kwamen 1.911.711 passagiers Marokko binnen via Marrakech. Dat waren er vorig jaar in dezelfde periode nog 2.058.311, een daling van 6,25%, zo meldt Huffington Post Marokko. Dat ligt vooral aan de daling van de commerciële luchtvaart op de luchthaven. Deze daalde met 7,12% in het eerste halfjaar, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Agentschap voor Luchthavens (ONDA). 

In de maand juni kwamen 269.283 vliegtuigpassagiers aan in Marrakech, tegen 306.321 in juni 2015. Deze belangrijke zomermaand kende een daling van 12,09%. Het luchtverkeer in de Rode Stad lijkt te zijn beïnvloed door de daling van het aantal toeristen als gevolg van de veiligheidssituatie in Europa. Dat is althans wat het Observatorium voor Toerisme denkt. 

De luchthaven van Marrakech blijft een belangrijke speler op de Marokkaanse markt voor luchtvaart. Het zorgde voor 19,20% van de totale luchtbewegingen in Marokkaanse luchthavens, achter Mohammed V in Casablanca. Deze luchthaven is verantwoordelijk voor 49,85% van de bewegingen in de afgelopen zes maanden. 

Casablanca-Parijs is met 303.614 passagiers de drukste route, gevolgd door Marrakech-Parijs.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
menara
vliegveld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi