Marokkaans Toerismebureau wil 300 miljoen extra voor promotie

marokko
0
2 aug '16
Het Nationaal Verkeersbureau (ONMT) in Marokko wil extra geld om verliezen van toeriste op te vangen door extra promotie.

Met 300 miljoen dirham extra wil ONMT Marokko beter op de kaart zetten in de rest van de wereld om het aantal toeristen te vergroten, zo meldt Huffington Post Marokko. Als het extra geld vrij wordt gemaakt zal de totale begroting op 800 miljoen dirham komen. Met dat geld bezoekt ONMT onder meer vakantiebeurzen over de hele wereld om toeristen, overheden en reisbureaus warm te maken voor toerisme in Marokko. 

ONMT zegt met dat geld reclamecampagnes te zullen kopen, persberichten te zullen verspreiden en voor deelname aan televisieprogramma's. En dat is nodig ook want volgens het Observatorium voor Toerisme bezochte 3.480.000 toeristen Marokko tussen januari en mei dit jaar. Dat is een stuk minder dan vorig jaar. 

Het aantal toeristen uit belangrijke Europese landen is gedaald door terreuraanslagen over de hele wereld en de Britse Brexit. ONMT hoopt andere markten aan te kunnen spreken zoals China, Rusland en Brazilië.

© Redactie 2016
marokko
onmt
toerisme
vakantie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi