Triest verhaal in Marokko: vrouw jarenlang door eigen man gemarteld

marokko
11
2 aug '16
De 36-jarige Saliha is moeder van twee dochters en ligt sinds enkele weken in het openbaar ziekenhuis van Safi nadat zij gruwelijk werd mishandeld.

De Marokkaanse krant Al Massae schrijft vandaag over de kwestie. Saliha heeft meerdere verwondingen en brandwonden over haar hele lichaam, met inbegrip van haar intieme delen. De enige persoon die haar regelmatig bezoekt is haar man. Dat doet hij niet om te informeren naar haar gezondheid maar om haar te overtuigen te zwijgen over de kwestie. 

De krant schrijft dat niemand minder dan haar man haar sloeg, psychologisch mishandelde en haar brandwonden toebracht met een heet mes. In een radeloze bui besloot Saliha haar familie te bellen om alles op te biechten. Zij waren niet op de hoogte van de hel waarin ze leefde. De vader van het slachtoffer sprak met de krant terwijl hij tegen zijn tranen vocht. Hij vertrouwt de rechterlijke instanties, die hij om bescherming en gerechtigheid vroeg voor zijn dochter. 

Bruut
Het echtpaar woonde in een dorp genaamd Chamaïa in regio Safi. Toen de vader zijn noodoproep deed kwam het maatschappelijk middenveld in actie. De Nationale Vereniging van Mensenrechten in Marokko vraagt via voorzitter Mohamed Rachid Chrii om de dader te vervolgen. Hij beschreef hem als 'sadistisch'. Toen de zaak bekendheid kreeg werd de man gearresteerd. 

De familie heeft een klacht ingediend bij de gendarmerie van Chamaïa. Het slachtoffer is gehoord door onderzoekers en bevestigde het verhaal van haar familie. Ze vertelde erbij dat de martelpraktijken, kwellingen en mishandelingen jaren duurden. 

© Redactie 2016
marokko
huwelijk
marteling
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi