Jordaanse koning Abdullah II naar Marokko

marokko
0
3 aug '16
De koning van Jordanië, Abdullah II, zal de komende dagen in het noorden van Marokko verblijven.

Huffington Post Marokko meldt dat de koning vandaag vanuit Amman naar Tanger vliegt voor een opmerkelijke bijeenkomst. In een officiële verklaring valt te lezen dat hij in Tanger een bijeenkomst heeft met de Saudische koning Salman bin Abdulaziz Al Saud. Deze zal plaatsvinden in het verblijf van de Saudische vorst in de Marokkaanse havenstad.

De bron baseerde zich op een Jordaans persagentschap. Daarin staat dat de bijeenkomst gericht is op besprekingen over de meest recente politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Of er een vertegenwoordiger van Marokko bij de bespreking zal zijn is niet bekend.  

Huwelijk
De Saudische koning is sinds 12 juli aanwezig in Tanger, vergezeld van een grote delegatie. Daar vierden de Saudiërs het huwelijk van zijn zoon. Voor het feest werden alle hotels in de wijk Boughaz volgeboekt met reserveringen voor een hele maand. De koning verblijft nabij het Mirage hotel in het zomerhuis van de Marokkaanse koninklijke familie.

Afgelopen zaterdag kwam koning Mohammed VI langs bij de Saudische vorst. Dat kon gezien worden als gebaar van 'hoffelijkheid en vriendschap'.

© Redactie 2016
marokko
tanger
abdullah ii
jordanie
saoedi-arabië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?