Casablanca steeds populairder als vakantiebestemming
Casablanca is beetje bij beetje in de top drie geslopen van populairste vakantiesteden in Marokko.
reizen

De economische hoofdstad van Marokko trekt steeds vaker nationale en internationale toeristen. Daarmee steeg het naar plek drie als populaire bestemming in Marokko. Normaliter geldt Casablanca als populairste stad in het bedrijfsleven maar dat lijkt verleden tijd. Ajourd'Hui Le Maroc schrijft daarover in de editie van vandaag. Vooral de kustlijn van Casablanca stijgt in populariteit.

Deze biedt steeds meer attracties zoals Mazagan of de lagune van Oualidia. Dar Bouazza is populair om openbare en privéstranden. 'Er is dus voor ieder wat wils en voor elk budget', schrijft de krant. Het zijn niet alleen de stranden die Casa populair maken maar ook het erfgoed in de stad. Er is op feestelijk en cultuur vlak genoeg te doen. Denk daaraan aan het nachtleven, de 'moussems fantasia's' en festivals.

In de eerste zes maanden van het jaar scoorde het buitengewoon goed. Tot eind mei steeg het aantal overnachtingen met 6% en aantal aankomsten van toeristen met 3%. Dat terwijl het nationaal gemiddelde in de rode cijfers liep in het eerste halfjaar (-1,4%). 

De maand mei blijkt zeer populair geweest te zijn. De overnachtingen stegen deze maand met 12% terwijl het aantal aankomsten met 15% steeg.

marokko
casablanca
vakantie
toerisme
hassan ii
moskee
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi