Marokkanen nagelen misbruikers dienstauto aan de schandpaal

buitenland
3
3 aug '16
Marokkaanse activisten hebben zich op sociale netwerken weten te verenigen om een bekend probleem aan de kaak te stellen.
Politici en gemeentevertegenwoordigers die misbruik maken van dienstauto's worden nu op speciaal ingerichte Facebookpagina's aan de schandpaal genageld. In Marokko zijn deze herkenbaar aan het kenteken. Al Ahdath Al Maghrbiya schrijft vandaag over het fenomeen. Op foto's is te zien hoe dienstauto's in verschillende steden en dorpen fout geparkeerd staan en zich niet aan de verkeersregels staan. 

Ook worden bestuurders betrapt op het gebruiken van dienstauto's buiten werkuren en zelfs in het weekend. Vaak sturen de activisten bij de foto's of beelden ook bewijs van bepaalde tijdstippen. Het gebruik van dienstauto's druist uiteraard in tegen de wet. Het gebruiken van dienstauto's is voor politici en andere vertegenwoordigers een financiële aangelegenheid want vaak declareren ze de brandstofkosten. 

Familie
Vaak gaat het om eenvoudige reisjes naar de koffieshop en bezoekjes buiten de stad of gemeente waar ze voor werken. In sommige gevallen vertrouwen ze hun dienstauto toe aan familieleden en vrienden. Dat doen ze bijvoorbeeld als ze op reis zijn in het buitenland.

Voor de meeste critici rijmt dit niet met het beleid van lokale gemeentes. Vaak kampen zij met tekorten terwijl dienstauto's op kosten van de staat worden misbruikt.
© Redactie 2016
marokko
dienstauto
schandpaal
facebook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
duitsland
china
italië
transfer talks
hanau
afghanistan
hubei
moskee
terrorisme
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi