Politie Marokko gaat sneller schieten

buitenland
18
3 aug '16
In Marokko trekken politieagenten zelden hun wapen en schieten komt nauwelijks voor. Gevallen waar dat wel het geval is haalt direct de landelijke pers.
Politieautoriteit DGSN wil daar verandering in brengen omwille van de veiligheid van burgers. De dienst stuurde daarom instructies naar alle agenten om hun wapens te gebruiken als criminelen in het bezit zijn van wapens, zo meldt Al Massae. De politieautoriteit was heel gedetailleerd in de instructie over wanneer het verplicht is om de wapens te gebruiken.

Wanneer agenten geconfronteerd worden met criminelen die in het bezit zijn van wapens die een dreigement vormen voor burgers moeten agenten eerst in de lucht schieten om de crimineel af te schrikken. Als deze dan niet voldoet aan politiebevelen of nog steeds een dreiging vormt moeten agenten schieten. De richtlijnen werden uitgevaardigd nadat een agent in Casablanca werd verplicht om in de lucht te schieten toen drie criminelen een overval probeerden te plegen met 'blanke wapens'. 

In Inezgane schoot een agent een dronkenlap neer omdat hij omstanders met een mes bedreigde. De instructies komen ook na een ongekende stijging van de criminaliteit in veel Marokkaanse steden. Marokkaanse burgers vragen op sociale netwerken om aandacht onder hashtag 'Zero-Grissage' (Nul aanvallen). 

Ook vroegen zij de autoriteiten om maatregelen tegen de criminelen.
© Redactie 2016
marokko
dgsn
criminaliteit
politie
vuurwapen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
hubei
afc ajax
transfer talks
moskee
tweede kamer
japan
islamofobie
premier league
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi