Tientallen met zwaarden en machetes gearresteerd in Fes

marokko
20
4 aug '16
De politie van Fes heeft veertig personen gearresteerd omdat ze in het bezit zijn van zwaarden en daarmee misdrijven hebben gepleegd in verschillende wijken van de stad.

Al Akhbar meldt vandaag dat verschillende politiediensten uit verschillende wijken samenwerkten om de bende gevaarlijke criminelen in de kraag te vatten. Tijdens de arrestaties wisten agenten zwaarden, messen en machetes in beslag te nemen. Het aantal straatroven en andere misdrijven met deze wapens is explosief gestegen. In de operatie tegen deze bende kon de politie de bendeleiders achterhalen. Een van de bendeleiders, die bekend was onder de naam 'Frimija', zat op een motorfiets met een medeplichtige toen ze werden gesnapt.

Ook zij hadden wapens bij zich. Andere arrestaties vonden plaats in de wijken Jnanat, Sahrij Gnaoua, Sidi Boujida, Bendebbab en Zouagha. In deze wijken werden bewoners het hardst getroffen door de criminelen. In het kielzog van de operatie werden ook twee invallen gedaan in woningen in de wijken Al Hajjaj Ouinat en Al Massira. Daar werden zelfgemaakte zwaarden aangetroffen. 

© Redactie 2016
marokko
fes
criminaliteit
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?