Arsenal-talent verkiest Algerije boven Frankrijk en Marokko

marokko
10
4 aug '16
De Algerijnse voetbalbond is erin geslaagd een talent aan zich te binden in aanloop van het WK 2018.

Ismael Bennacer zal voortaan de kleuren van Algerije gaan vertegenwoordigen als zijnde international, zo maakt de Algerijnse voetbalbond bekend. De speler heeft officieel bevestiging gekregen van de FIFA omtrent het wijzigen van zijn voetbal nationaliteit. Zoon van een Marokkaanse moeder en Algerijnse vader heeft de 18-jarige middenvelder definitief de knoop doorgehakt, uit professioneel oogpunt zegt hij zelf. Bennacer kon immers ook voor het Marokkaanse en Franse elftal kiezen. In de jeugdelftallen kwam het talent al enkele keren uit voor Frankrijk U18 en U19.

Over zijn keuze schreef Bennacer op zijn Facebookpagiina:  'Ik heb m'n keuze uit sportief oogpunt genomen., ben erg trots op m'n roots en wil daarom benadrukken dat ik zowel Marokko als Algerije lief heb. Frankrijk heeft me bovendien wel gemaakt tot de voetballer die ik nu ben, ik wil dan ook al m'n teamgenoten en staf van het Franse elftal bedanken.'

Bennacer die vorig jaar oktober z'n debuut maakte in het eerste elftal van 'The Gunners' (League Cup tegen Sheffield Wednesday) tekende vorige zomer een contract voor vijf seizoenen bij de Londense club. Hiervoor speelde hij bij het Franse Arles Avignon, uitkomend in de Ligue 2. Momenteel bereidt Bennacer zich met het eerste elftal voor op komend seizoen.

© Redactie 2016
marokko
arsenal
ismael bennacer
algerije
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?