Drie Marokkaanse internationals in Champions League voorronde

marokko
3
Gisteravond stonden er drie Marokkaanse internationals op het veld in de derde voorronde van de UEFA Champions League.

Hapoel Beer Sheva - Olympiakos Piraeus (1-0):
Marokkaans-international Marouane Da Costa reisde met zijn ploeg af naar Israël om het 0-0 thuisresultaat om te zetten in doorstroming naar de play-off fase van de UEFA Champions League. Begonnen in de basis maakte de centrumverdediger de hele wedstrijd vol, helaas zonder succes. De thuisploeg wist zich met 1-0 ten koste van Olympiakos te verzekeren van een plek in de volgende ronde. Voor Da Costa's ploeg is Europees voetbal nog mogelijk, dan wel als het de play-offs van de Europa League met succes doorloopt.

AS Monaco - Fenerbahce (3-1):
In deze return stonden twee internationals tegenover elkaar: Nabil Dirar met de Monegasken tegenover het Fenerbahce van Aatif Chahechouhe. Bij de aftrap was er een basisplek voor Dirar terwijl Chahechouhe nog op de bank plaats mocht nemen. Met een positief resultaat mee uit Istanbul leken de kansen van Fenerbahce op doorstroming naar de volgende ronde groter. De Turkse topclub reisde met een 2-1 zege af naar Monaco waar de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok, met een hoofdrol voor Dirar.

Dirar was degene die de door Falcao benutte penalty versierde, de aanvaller werd onderuit gehaald in het strafschopgebied: de tweede treffer voor de Monegasken na de 1-0 van Valere Germain. Vervolgens was Dirar betrokken bij de beslissende treffer van de avond, op vakkundige wijze voor gekopt plaatste Germain de bal in het net. Chahechouhe die in de 69e minuut werd ingebracht zal zich zodoende via de Europa League moeten verzekeren van Europees voetbal.

Morgenmiddag vindt in het Zwitserse Nyon de loting plaats voor de play-offs voor de UEFA Champions League, dan zal blijken tegen wie Dirar het moet opnemen in de eindsprint voor het miljardenbal.

© Redactie 2016
marokko
champions league
nabil dirar
aatif chahechouhe
marouane da costa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?