Schorsingen na massale uitbraak Marokkaanse gevangenis

marokko
0
5 aug '16
Minder dan een week na de uitbraakpoging in de Oukacha gevangenis in Casablanca zijn de eerste koppen voorlopig al gerold.

De directeur van de gevangenis is na voorlopig onderzoek geschorst door de Algemene Delegatie van het Gevangeniswezen en Revalidatie (DGAPR). Dat meldt Al Massae in de krant van vandaag. De krant weet ook dat acht andere ambtenaren, met inbegrip van een districthoofd in Casablanca, preventief zijn geschorst in afwachting van de voltooiing van het onderzoek. 

Deze maatregelen volgen specifiek nadat een aantal ambtenaren en werknemers van het detentiecentrum werden gehoord. Sommige gevangenen die niet bij de uitbraak waren betrokken werden ook ondervraagd door onderzoekers. De geschorste ambtenaren zijn mogelijk nalatig geweest in de procedures die gelden voor dergelijke situaties. Ondertussen onderzoekt DGAPR ook de gevangenen die ervan worden verdacht achter de uitbraak te zitten. 

Zij worden regelmatig bezocht en onderworpen aan doorzoekingen. De beveiliging is inmiddels opgeschroefd om te voorkomen dat er opnieuw een opstand en daarbij horende muiterij ontstaat.

© Redactie 2016
marokko
oukacha
casablanca
gevangenis
uitbraak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?