Marokkaanse die zichzelf in brand stak na vrijlating verkrachters overleden

marokko
20
5 aug '16
Eerder deze week schreven wij over de jonge Khadija, die een zelfmoordpoging deed nadat haar verkrachters werden vrijgelaten. Ze heeft het niet gered.

Omar Arbib, lid van de Marokkaanse Vereniging voor de Rechten van de Mens (AMDH), geeft dat aan in gesprek met Huffington Post Marokko. Khadija S. werd in 1999 geboren en werd eind vorig jaar verkracht door acht mannen, die alles filmden. Ze woonde in Skhour Rhamna, in de buurt van Benguerir, waar ze een kleine kamer huurde in de populaire wijk van de stad.

Het aantal verkrachters zou op zes liggen, maar dat blijken er twee meer te zijn. Het gros van de daders zou in de drugshandel zijn. Zij ontvoerden haar om haar vervolgens te verkrachten in het dorpje tussen Marrakech en Benguerir, aldus Arbib. Zeven van hen werden gearresteerd, waarvan de laatste twee maanden na de groepsverkrachting. Hij blijkt een minderjarige te zijn.

Zwanger
Hun proces vond nog wel plaats maar ze werden vrijgelaten nadat ze hun 'erewoord' hadden gegeven en er weinig bewijs was. 'Volgens mijn informatie hebben invloedrijke personen ingegrepen in hun voordeel', zegt Arbib. De acht mannen zetten Khadija vervolgens onder druk om af te zien van verdere vervolging. Als drukmiddel gebruikten ze de video.

Tegen alle onrecht besloot ze op 2 augustus om haarzelf in brand te steken uit protest. Dat deed ze in een straat in Benguerir. Ze werd naar het Ibn Tofail ziekenhuis in Marrakech gebracht, maar daar overleed ze enkele dagen later. Uit autopsie blijkt het slachtoffer zwanger geweest te zijn.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
benguerir
zelfmoord
zelfverbranding
marrakech
ibn tofail
verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi