Lijk van oude vrouw in Marokko opgegraven om lijkwade te stelen

marokko
9
6 aug '16
De Farha begraafplaats in Immouzer is afgelopen week het decor geweest van een bizarre vorm van diefstal.

In de nacht van maandag op dinsdag werd het lijk van een oude vrouw opgegraven, zo meldt Akhbar Al Yaoum. De vrouw was nauwelijks een dag begraven toen de schokkende feiten plaatsvonden, meldt de krant vandaag. Een jongeman werd op heterdaad betrapt door de lokale bevolking die rond de begraafplaats woont. De zaak kwam aan het rollen toen de jongeman nabij de begraafplaats bij een deur aanklopte en om water vroeg.

Moord
De man die de deur opende gaf hem een karaf met water en het viel hem op dat de jongen was uitgeput en volledig bedekt was met stof. Buurtbewoners werden gewaarschuwd door de oplettende bewoner. Zij dachten dat de man iemand in het geheim had begraven. Met zaklampen en smartphones vertrok een groep bewoners naar het kerkhof. Ondertussen probeerde de dader het hazenpad te nemen. 

Op hetzelfde moment zagen ze een bejaarde vrouw naast haar opgegraven graf liggen en zonder lijkwade. Ondertussen zetten buurtbewoners de achtervolging in waarna de grafschender werd gepakt en overgedragen aan de politie. Op het terrein werd een schop en een pikhouweel gevonden. De politie onderzocht het materiaal op vingerafdrukken om eventuele medeplichtigen te identificeren. 

Sihr
De koninklijke gendarmerie arresteerde afgelopen donderdag ook nog drie vrouwen en een man op verdenking van magie en kwakzalverij met de hulp van een lijkwade. Zij bleken niets met de zaak te maken hebben en zijn vrijgelaten. De belangrijkste verdachte probeert zich voor te doen als een krankzinnige om de ondervragers te misleiden en weigert inhoudelijk te spreken. 

Dat kon niet verhinderen dat hij vrijdag voor de aanklager werd gebracht in Sefrou. Het onderzoek duurt nog voort.

© Redactie 2016
marokko
farha
immouzer
fes
bizar
diefstal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?