Donald Trump noemt Marokko een 'terroristische natie'

marokko
180
6 aug '16
De Republikeinse presidentskandidaat en racist Donald Trump heeft opnieuw de discussie op laten borrelen over migratie.

Zelfs zij die op legale wijze naar de Verenigde Staten afreizen moeten gestopt worden, aldus Trump volgens zijn bekende retoriek. Dat deed hij tijdens een bijeenkomst in Maine. Volgens Moroccoworldnews zei Trump dat burgers uit bepaalde landen op legale wijze de VS binnenkomen om het land vervolgens aan te vallen. Hij noemde onder meer Marokko, Somalië, Irak, Oezbekistan, Syrië, Jemen en de Filipijnen.

Hij beschreef de landen, waaronder Marokko, als 'terroristische naties'. 'We laten mensen vanuit terroristische naties komen en dat mag niet worden toegestaan. Er is geen manier om ze door te lichten, je hebt geen idee wie ze zijn. Dit kan het grootste paard van Troje aller tijden zijn. 

Bewuste blunder
Trump doet er waarschijnlijk goed aan om meer over Marokko te lezen. Het is overigens niet de eerste keer dat hij het land als onderdeel van zijn haatcampagne misbruikte. In januari publiceerde hij een video met beeldmateriaal uit Marokko, waarin te zien is dat migranten de Spaanse grens bestormen. In het filmpje werd zogenaamd de Amerikaans-Mexicaanse grens getoond.

Een blunder was het allerminst. Trump's toenmalige campganemanager Corey Lewandowski zei toen dat het een 1,000 procent bewuste actie was om aan te tonen dat 'Amerika er zo uit gaat zien'. 

© Redactie 2016
marokko
donald trump
discriminatie
racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?