HELP! Marokkaanse moeder vecht tegen kanker

marokko
9
6 aug '16
Een 53-jarige Marokkaans-Nederlandse vrouw, moeder van zeven kinderen, vecht tegen kanker en heeft daar jouw hulp bij nodig!

Een half jaar geleden kwam het gezin in een bizarre achtbaan terecht toen plotseling kanker werd geconstateerd bij moederlief. Bij een controle in het ziekenhuis kreeg ze te horen dat het om een 'onschuldig vochtbultje gaat' en dat deze operatief zonder al te veel problemen weggehaald kon worden. Enkele weken daarna kreeg de familie echter een telefoontje met het verzoek om naar het ziekenhuis te komen. 

Slecht nieuws
Daar aangekomen kregen zij verschrikkelijk nieuws te horen. Bij de typisch liefdevolle Marokkaanse moeder werd kanker geconstateerd in haar galblaas. Deze was inmiddels uitgezaaid naar haar alvleesklier, zo legt dochter Karima uit in gesprek met onze redactie. Ook schetst ze hoe de familie in shock verkeerde na het nieuws. De vader van het gezin verloor door alle emoties zijn bewustzijn. Met hem gaat het vandaag de dag nog steeds niet goed. 

Karima: 'Ik wist niet wat ik hoorde. Mijn moeder is mijn grootste voorbeeld en het eerste wat ik dacht was 'kon ik mijn leven maar aan haar geven'.' Nadien volgde een zwaar traject van chemobehandelingen. Eens per zes weken moest ze naar het ziekenhuis om daar van acht uur 's morgens tot vier uur in de middag aan een infuus te zitten voor de behandeling. 

Zieker en zieker
'Jammer genoeg werd ze er alleen maar zieker en zieker door. De kanker breidde zich ondertussen alleen maar uit. De conditie van mijn moeder verslechterde en ze verloor haar haar. Gek genoeg bleef mijn moeder sterk en waren wij als gezinsleden emotionele wrakken', zegt de dochter. Door de verslechterde situatie was er volgens de behandelend arts geen uitweg meer, passende behandelingen waren er niet meer. Genieten van de maanden die ze nog had is het enige dat ze nog kon doen.

'Hij zei nog dat mijn moeder er goed uit ziet voor iemand in dit stadium, maar dat ze niks meer voor haar kunnen betekenen.' Het gezin gaf echter niet op en zocht daarom toevlucht tot behandelingen die over de grens wel beschikbaar waren. In het ziekenhuis genaamd Universitäts Klinikum in Frankfurt vonden ze arts Thomas Vogl. Deze behandelde de Marokkaanse moeder na de intake enkele keren. 

Positief resultaat
De eerste peperdure behandelingen konden door het gezin financieel zelf opgebracht worden en dat leidde weliswaar tot een geweldig resultaat. De kanker in het lichaam is met 25% verminderd. Omdat het om een behandeling in het buitenland gaat wil de zorgverzekering de behandeling niet vergoeden. Per behandeling rekent het Duits ziekenhuis €3.900,00. Dokter Vogl stelt dat er nog enkele behandelingen nodig zijn en dat er nog een operatie plaats moet vinden. 

Al deze kosten zijn onmogelijk op te brengen voor het gezin alleen. Daarom zoeken zij hun toevlucht tot iedereen die wil helpen. 'Al is het maar een kleine bijdrage, mijn moeders leven kan hiermee gered worden', zegt dochter Karima emotioneel. 

Crowdfunding
Om het geld bijeen te krijgen is de familie een crowdfundingsactie gestart met de oproep te doneren. Wil jij deze moeder en haar gezin helpen? Klik dan hier voor een directe donatie via Dream or Donate. Moge Allah jullie belonen! 

(Onze redacteur heeft persoonlijk met de familie gesproken en medische documenten en facturen ingezien om het verhaal te kunnen bevestigen) 

© Redactie 2016
marokko
marokkaans
moeder
ziekte
kanker
chemo
help
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi