Gas gevonden in noordoosten Marokko

marokko
2
8 aug '16
Het Brits gas-exploitatiebedrijf Sound Energy bevestigde eerder vandaag de ontdekking van aardgas in het noordoosten van Marokko.

Dat gebeurde op boorlocatie Tandrara. 'De gasstroom is aanzienlijker dan de aanvankelijke verwachtingen en vertegenwoordigd een groot commercieel tarief', zegt het bedrijf in een speciale verklaring. Sound Energy was op 6 juni al klaar met het boren op een diepte van 2.665 meter. Op 11 juli maakte men bekend dat de eerste gasstroom werd gevonden. 

Het bedrijf zegt dat meerdere aanwijzingen tonen dat er een significante hoeveelheid gas in de bron zit. Een extra boring op ongeveer dertig kilometer richting het noordoosten zal dit moeten bevestigen. De derde boring in deze reeks zal later dit jaar beginnen. Voor de technische kanten van de gasvondst kun je hier terecht. 

Aardbeving
In de buurt van Kenitra heeft onlangs ook een aardbeving plaatsgevonden die met gas te maken heeft. Circle Oil, een Brits bedrijf, heeft daar een gaspijpleiding tijdelijk gesloten. Het effect daarvan leidde tot de lichte beving.

© Redactie 2016
marokko
gas
sound energy
tendrara
sound energy
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?