Dodental ingestort gebouw Casablanca loopt op (video)

marokko
1
8 aug '16
De instorting van een gebouw van vier verdiepingen afgelopen vrijdag heeft het leven van vier mensen geëist.

Het drama voltrok zich aan de Driss El Harti straat in Ben M'sik in de economische hoofdstad van Marokko. Naast de vier doden vielen ook 24 gewonden, zo laten lokale overheden weten in een gisteren uitgebrachte verklaring. Alle gewonden zijn naar ziekenhuizen in Casablanca gebracht. Na de nodige zorg konden negen van hen het ziekenhuis verlaten terwijl de rest nog in het ziekenhuis ligt.

Hun situatie is stabiel. Een dag na de instorting is de eigenaar van het gebouw gearresteerd als onderdeel van het onderzoek. Justitie wil graag weten hoe het gebouw is ingestort en wie daar verantwoordelijk voor is.

Geluk bij een verschrikkelijk ongeluk
Een café maakte onderdeel uit van het gebouw en op dat moment waren voetbalfans een wedstrijd van hun favoriete team Wydad Casablanca aan het kijken. Dat het gebouw niet direct is ingestort blijkt een groot geluk te zijn. Een aanwezige in het café vertelt voor de camera van Le360 en andere bronnen dat eerst een groot stuk van het plafond omlaag kwam. 

Toen maakten de meeste mensen zich direct uit de voeten waarna het café leeg stroomde. Twee minuten later kwam de rest van het gebouw naar beneden.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
instorting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi