Bijna massale voedselvergiftiging door bedorven kip in Oujda

marokko
0
8 aug '16
In Oujda is afgelopen zaterdag met veel geluk een massale voedselvergiftiging voorkomen.
Honderden gasten werden daar uitgenodigd op een conferentie ter gelegenheid van Troonsdag, dat onlangs in Marokko plaatsvond. Al Akhbar meldt vandaag dat er ongeveer 270 gasten aanwezig waren die door de lokale autoriteiten waren uitgenodigd voor de lunch na een conferentie. In een prachtige woning op de weg naar grensovergang Bghal werden de gasten getrakteerd op heerlijke kip.

Tenminste, dat was de bedoeling. Gasten die als eerst een hap namen sloegen vrijwel direct alarm omdat ze proefden en voelden dat er iets flink mis was met het vlees. Andere gasten lieten het gerecht daarom staan. Het vlees was bedorven. Obers, ingehuurd door een traiteur, waren er als de kippen bij om de gerechten van tafel te halen en te vervangen voor vlees. 

Onderzoek
De eetlust was echter verdwenen. Gezondheidsdiensten spoedden zich naar de bijeenkomst en namen daar negentig kippen en veertig kilogram vlees in beslag. Het vlees moet onderzocht worden om te kunnen achterhalen wat er precies mis was met de kip. Uiteindelijk werden slechts twee personen ziek door de kip. Zij moesten overgeven en waren misselijk. 

In het ziekenhuis kregen ze de nodige zorg. Het is niet voor het eerst dat er tijdens de zomermaanden problemen zijn met kippenvlees. Ook met schaal- en schelpdieren ontstaan veel problemen.
© Redactie 2016
marokko
oujda
voedselvergiftiging
kip
voedsel
gezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi