Dader aanranding Marokko slaat agent dood

marokko
0
8 aug '16
Een bekende van de politie is gisteren gearresteerd voor het doden van een politieman in Marrakech.
De dertiger heeft meerdere veroordelingen voor geweldsmisdrijven en drugshandel op zijn strafblad staan en ging zondag weer zijn boekje te buiten met dramatische afloop. Politieautoriteit DGSN zei vandaag in een verklaring dat de dader dronken was toen hij een meisje aanrandde op Djemaa El Fna in Marrakech. De politie werd daarom gealarmeerd en vertrok naar het wereldberoemd plein. 

De verdachte werd direct agressief en wist een agent zodanig te verwonden dat hij naar het ziekenhuis moest. De politieman, met de rang van brigadier, overleed bij aankomst. Voorlopig is niet bekend of hij hier een wapen bij gebruikte. Waarschijnlijk was dat niet het geval. Het lichaam van de brigadier is naar het lijkenhuis gebracht voor autopsie en verder onderzoek. De dader is opgesloten.

Soortgelijk
Het drama doet denken aan de dood van een agent in juli 2015 in Tanger. Toen werd een diender opzettelijk geramd door een dronken bestuurder. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op en overleed in het Mohammed V ziekenhuis in de stad. De dader kreeg levenslang. Het ligt in de lijn der verwachting dat de dader van Marrakech dezelfde straf krijgt. 
© Redactie 2016
marokko
marrakech
politie
djemaa el fna
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi