0
9 aug '16
Tijdens de Olympische Spelen zijn enkele Marokkaanse sporters al in actie gekomen. Positief was het nog niet.

Met een flinke ploeg van 49 sporters reisde Marokko af naar Rio de Janeiro. Nu, enkele dagen na het startsein van de Zomerspelen, hebben enkele sporters al hun kunsten mogen vertonen, tot nu toe met weinig succes.

Op de 100 meter zag Driss Lahrichi zich uitgeschakeld worden na zijn vierde plek op die afstand. Zelfs op basis van de beste vier in de overige wedstrijden was zijn gezwommen tijd (58 seconden en 51 honderdste) niet voldoende om door te gaan.

Judoka Imad Bassou strandde in de achtste finale tegen de Canadees Antoine Bouchard. In de 1/16 finale wist hij door middel van strafpunten door te stromen naar de achtste finale ten koste van de Australiër Nathan Katz.

Tenslotte het wielrennen, hier kwamen drie Marokkanen in actie. De enige die de 237,5 kilometer lange rit wist af te maken was Anass Ait El Abdia. Hij eindige 47e in het klassement met een tijd van 6,5 uur en 5 seconden. Degene die met de titel aan de haal ging was de Belg Greg Van Avermaet. De andere twee ploeggenoten van Ait El Abdia, Soufiane Haddi en Mouhssine Lahsaini, wisten de finish niet te halen.

Klik hier voor een dagelijks programma van Marokkanen in Rio.