Milieutop Marokko: 10.000 agenten moeten voor veiligheid zorgen

marokko
0
9 aug '16
Geen compromissen als het om de Marokkaanse veiligheid gaat. Dat is een streven waar politieautoriteit DGSN prima in slaagt.
In november dit jaar zal de milieutop COP22 in Marrakech worden gehouden en dat is voor de Marokkaanse veiligheidsdiensten een ultieme test. Gewapend met professionaliteit en veel ervaring wil de politie anticiperen op gevaar met een anticiperende en proactieve aanpak. DGSN is keihard bezig met de uitvoering van het veiligheidsplan van het evenement. Niet minder dan 10.000 veiligheidsagenten worden geselecteerd om een speciale training te ondergaan bij de politieacademie in Kenitra. 

Training
Volgens Akhbar Al Yaoum worden zowel binnen- als buitenlandse experts ingezet om de agenten te trainen voor de milieutop. Honderden hebben de training inmiddels gehad. Deze speciale cursus is gericht op de ontwikkeling van fysieke aspecten (krachttraining) en het inzetten van effectieve technologieën die kunnen helpen bij de veiligheid van de gasten.

Daarnaast wordt gevaardetectie getraind en gaat men inspelen op verschillende situaties zoals protocollen rond explosieven.
© Redactie 2016
marokko
dgsn
marrakech
cop22
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi