Busje met tractor onderweg naar Marokko: boetes en 50 km/h op de snelweg

marokko
3
9 aug '16
Als redactie zijn we nogal wat gewend maar sommige gevallen blijven zelfs ons keer op keer verbazen. Zo ook de bestuurder van een busje onderweg naar Marokko.
Yabiladi schrijft over een hoogstwaarschijnlijk Marokkaanse bestuurder die dolgraag een tractor naar Marokko wilde transporteren. Dat deed hij niet met speciale wagens voor zwaar vervoer maar gewoon met zijn eigen busje en een trailer. Op de zeer gammele trailer (volgens de bron zelf met de hand gemaakt) maakte hij de tractor vast. Dat zorgde voor levensgevaarlijke situaties. 

Afgelopen zondag ging de man de weg op in Parijs en zou via Spanje naar Marokko afreizen. Hij kreeg vrij snel met politieagenten te maken, die hem tien boetes gaven waarvan negen voor gewichtsoverschrijdingen. Op de trailer mocht maximaal 500 kilogram aan gewicht vervoerd worden maar de lading (tractor) woog 3,05 ton. 

Boetes
Hij werd in Fontcouverte onderschept. Volgens lokale media kreeg de man boetes van €90,- voor elke 500 kilogram overbelasting. Hij kreeg er vijf voor het overschrijden van gewichten voor de trailer, een voor het toegestane gewicht van het voertuig en drie voor het totale toegestane laadgewicht.

Ook werd hij met €90,- beboet voor extreem sloom rijden op de snelweg. Hij haalde snelheden tussen de 40 en 50 kilometer per uur laat de Franse Gendarmerie weten. De handgemaakte trailer en tractor moest hij bij de politie achterlaten. De bestuurder heeft zeven dagen de tijd om deze weer op te halen, maar dan wel op een veiligere manier.
© Redactie 2016
marokko
opmerkelijk
tractor
spanje
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi