FC Twente: Ziyech nadert transfer

marokko
11
10 aug '16
De transfersaga rond Hakim Ziyech nadert zijn voltooiing. Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente is een transfer van de Marokkaan aanstaande.
Vier clubs hebben te kennen gegeven dat ze een overgang van Ziyech serieus onderzoeken. "Ik verwacht eind deze week, begin volgende week wel duidelijkheid", reageert Van Leeuwen tegenover Voetbal International. Hoewel de vertrekkende directeur niet op namen ingaat, lijken Borussia Dortmund, AS Roma, Fenerbahçe en Anderlecht de belangrijkste gegadigden. De vraag is of die clubs willen voldoen aan de vraagprijs van Twente, die rond de twaalf miljoen euro bedraagt.

Volgens Van Leeuwen is er sprake van een 'vaste prijs'. De Tukkers zijn echter gebaat bij een snel vertrek van Ziyech, zodat er ruimte ontstaat om de selectie te versterken. "Nu hebben we helemaal niets om uit te geven." Twente is dan ook bereid om zich flexibel op te stellen, aangezien de spelmaker voor een club als Anderlecht – en wellicht ook de Nederlandse topclubs – aan de dure kant is.

Van Leeuwen ziet andere constructies daarom als alternatief. Hij noemt onder meer een verhuur als mogelijkheid, met de afspraak dat beide clubs in een later stadium profiteren van een doorverkoop. Een andere optie is een spelersruil.
© Voetbalprimeur 2016
marokko
hakim ziyech
ted van leeuwen
fc twente
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi