Marokkanen staan op voor Khadija na groepsverkrachting en zelfmoord

buitenland
3
10 aug '16
De zaak rond Khadija, die in Benguerir zelfmoord pleegde nadat haar verkrachters vrijkwamen, blijft de gemoederen flink bezighouden in Marokko.
Marokkaanse actievoerders hebben op Avaaz een petitie gestart waarin men een oproep doet richting het ministerie van Justitie. Zij eisen gerechtigheid voor de op 29 juli overleden Khadija. 'We hebben opnieuw een jonge vrouw begraven die is verkracht en gefilmd door een groep mannen en onder zware druk gezet om haar klacht in te trekken', valt te lezen in de tekst. 

De petitie is door de Marokkaanse Majda gestart. 'Hoeveel van ons moeten nog verkracht worden en zelfmoord plegen voor gerechtigheid? Wanneer zullen we begrijpen dat we allemaal Khadija zijn en dat ons leven op een dag anders kan zijn?' Majda verwees vervolgens naar de zelfmoord van Amina, die daartoe werd gedreven nadat ze met haar verkrachter moest trouwen. 

Met de petitie en duizenden handtekeningen wil ze een beroep doen op minister van Justitie Mustapha Ramid. Hij moet een onderzoek inlassen om de zaak op te lossen en erachter komen waarom de verkrachters werden vrijgelaten. Momenteel hebben bijna 1.500 mensen de petitie getekend. De verkrachters zijn overigens aangehouden.
© Redactie 2016
marokko
benguerir
groepsverkrachting
khadija
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
hubei
afc ajax
transfer talks
moskee
tweede kamer
japan
islamofobie
premier league
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi