Verkrachters Khadija binnenkort voor rechter

marokko
1
11 aug '16
Het proces tegen de verkrachters van Khadija, die later zelfmoord pleegde, is uitgesteld tot 15 augustus.

In totaal zijn negen personen verdachte in de zaak. Een van hen is een man die brandbare materialen verkocht aan het minderjarig meisje. De advocaten van de familie van het slachtoffer zeggen dat het proces in ieder geval tot 15 augustus is uitgesteld. Dat gebeurde op verzoek van de verdediging van Khadija. Op deze manier hoopt men bepaalde dingen beter op orde te krijgen zoals de eisen van de familie van het slachtoffer. Vandaag vond een hoorzitting plaats in Benguerir waarin dat werd besloten. 

Van de negen verdachten zouden acht van hen verkrachters zijn, aldus Le360. De verkoper van het brandbaar middel waarmee Khadija zelfmoord pleegde is de negende verdachte. Khadija Rouggani, een advocaat uit Casablanca, heeft zich ondertussen gemeld voor hulp aan de familie. Zij is een feministische activiste en staat regelmatig op als het gaat om vrouwenkwesties in Marokko.

Het slachtoffer komt uit een arm gebied en werd door een persoon ontvoerd. Later kwamen zeven anderen ter plaatse om de minderjarige te verkrachten. Nadat de verdachten werden vrijgelaten besloot ze zelfmoord te plegen. Volgens sommige bronnen was ze op dat moment zwanger.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
benguerir
khadija
groepsverkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi