24 jaar cel voor misbruiken gehandicapt kind in Marokko

marokko
10
12 aug '16
Afgelopen woensdag heeft het Hof van Beroep in Rabat celstraffen van 24 jaar uitgesproken tegen drie misbruikers.

Al Akhbar schreef vandaag in de krant over het vreselijk verhaal. Het drietal kreeg woensdag hun straf te horen voor het verkrachten van een geestelijk en lichamelijk gehandicapt kind. Het misbruik zou in februari plaats hebben gevonden. De moeder van het slachtoffer kreeg te horen dat haar kind waarschijnlijk herhaaldelijk misbruikt werd in een café in de buurt van hun huis in Skhirat. 

Een verdachte lokte de jongen naar zijn huis om hem daar te misbruiken. Toen de moeder het kind ondervroeg over de feiten wist deze een uiterst gedetailleerde beschrijving te geven van de viespeuken. De familie diende daarop een klacht in en al snel volgde een onderzoek in opdracht van de procureur-generaal. Daaruit konden ze drie verdachten aanhouden van 40, 32, en 25 jaar. 

Eenmaal in de rechtszaal kon de jongen de mannen herkennen en details geven van het misbruik. Hij vertelde onder meer dat het misbruik in een toilet in het café plaatsvond en in het huis van een van de zedendelinquenten. Volgens de krant verkeerde de jongen in een staat van hysterie toen hij de drie in de rechtbank zag. 

Hij heeft blijvende psychische en fysieke problemen overgehouden aan het misbruik. De zware straf is dan ook een rechtvaardiging voor het leed dat zij de jongen hebben aangedaan. 

© Redactie 2016
marokko
rabat
skhirat
kindermisbruik
pedofilie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?