Marokko verloor in korte tijd gigantisch veel bosgebied door branden

marokko
1
12 aug '16
In de afgelopen acht maanden hebben 235 bosbranden voor veel verwoesting gezorgd in Marokko.

Akhbar Al Yaoum meldt vandaag dat er 1.584 hectare bos is verwoest door de bosbranden. 15 van deze branden deden zich in de afgelopen drie maanden voor. De krant baseerde zich op cijfers van de Delegatie voor Water en Bosbeheer. Volgens Abdeladim El Hafi van het beheer ontstaan de meeste branden in de regio's Tanger en Tetouan aangestoken zijn en van 'criminele oorsprong' zijn. 

Volgens Fouad Assali, eveneens lid van de delegatie, ontstaan maar heel weinig bosbranden in Marokko op spontane manier of als gevolg van pech. 'Wind en natuurverschijnselen die bosbranden kunnen veroorzaken zijn nauwelijks aan de orde', citeert Le360 de krant. In de meeste gevallen zijn mensen dus schuldig aan de verwoestingen. Dat kan zowel bewust als onbewust gedaan worden. 

Jebel Lahbib
Lokale autoriteiten onderzoeken de branden dan ook regelmatig als een strafdelict. De laatste brand ontstond overigens in de nacht van zondag op maandag in het bosrijk gebied Jebel Lahbib, provincie Tetouan. De brand werd woensdag pas het hoofd geboden en geblust. Dat voorkwam niet dat 85 hectare bos verloren ging.

© Redactie 2016
marokko
bosbrand
natuurbrand
bos
natuur
tetouan
tanger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?