Debuut voor Mastour, hoofdrol voor Auassar

marokko
0
14 aug '16
Ook in de tweede speelronde van de Eredivisie bewezen de Marokkaanse profs hun meerwaarde.

Alweer aangebroken bij de tweede speelronde van de Nederlandse Eredivisie was de aanwezigheid van de Marokkaanse spelers niet onopgemerkt gebleven. Waar vorige week de enige Marokkaanse treffer gemaakt werd door Adil Auassar van Roda JC, was hij gisteren hoofdverantwoordelijke voor het dure puntenverlies van Ajax. 

Hieronder een overzicht van de inbreng van alle Marokkaanse spelers tot nu toe:

SC Heerenveen - FC Utrecht (2-2)
Na vorige week onderuit te zijn gegaan tegen regerend kampioen PSV mocht het FC Utrecht van Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat het gisteren opnieuw proberen tegen de club uit Friesland. Zowel Amrabat als Ayoub begonnen vandaag in de basis en maakten nagenoeg de gehele speeltijd vol. Na de benutte strafschop gemaakt door spits Sebastian Haller was Amrabat verantwoordelijk voor de pass die leidde tot de 2-1.

Met een uitgemeten pass van de Jong Marokko-international haalde Bart Ramselaar genadeloos uit en zag zijn inzet in het goal van Erwin Mulder belanden. Desondanks wist men toch niet de drie punten mee te nemen naar Utrecht, in de 69e minuut werd de score gelijk getrokken door de pas aangetrokken Iranees Ghoochannedjhad.

Excelsior - FC Groningen (2-0)
Voor het FC Groningen van rechtsbuiten Ousamma Idrissi en linkervleugelaanvaller Mimoun Mahi zit het deze seizoensstart nog niet mee. Vorige week werden de Groningers overklast door Feyenoord (red. 0-5 verlies) en ook gisteren mocht het niet baten. In Woudestein was het Excelsior van de in de Eredivisie teruggekeerde Anouar Hadouir met 2-0 te sterk voor de Groningers.

De middenvelder keerde terug van zijn avontuur in de Marokkaanse competitie bij MAT Tétouan en maakte gisteren ook z'n rentree op de Nederlandse velden. Hij mocht in de 84e minuut het veld op in de plaats van Koolwijk.

Ajax - Roda JC (2-2)
Duur puntenverlies voor de Amsterdammers tijdens hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in de ArenA. Hoofdverantwoordelijke voor deze misgelopen punten was de 29-jarige Auassar die vorige week mede door zijn doelpunt ook voor de puntendeling zorgde met Heracles Almelo. Al snel na de 1-0 van Ajax kreeg Auassar de bal in de voeten, oog in oog met doelman Cillessen waarna hij hem beheerst binnen tikte.

Ajax kwam uiteindelijk weer terug met de 2-1 door de jongeling Dolberg. Echter werd dit doelpunt weer gelijkgetrokken door van Hyfte die geassisteerd werd door de man van de wedstrijd aan de kant van Roda JC, Adil Auassar.

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam (0-3)
De wedstrijd met maar liefst vier Marokkanen op het wedstrijdformulier eindigde in een verrassende zege voor promovendus Sparta Rotterdam. Namens Sparta mocht spits Zakaria El Azzouzi in de basis beginnen. Bij PEC Zwolle was er voor zowel Anass Achahbar als Youness Mokthar een basisplaats, huurling Hachim Mastour moest zijn debuut uitstellen tot de 73e minuut waarbij Mokthar plaats voor hem maakte.

In het doelpuntenverloop was Zakaria El Azzouzi als enige betrokken, hij deed het voorbereidend werk wat vooraf ging aan de derde treffer: 0-3 werd het voor de promovendus. 

Vandaag resteren er nog drie duels met Marokkaanse inbreng, hierover later vandaag een artikel.

© Redactie 2016
marokko
eredivisie
sofyan amrabat
adil auassar
zakaria el azzouzi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?